Berättelser / 30 Jun 2018 - 2 Sep 2018

En grupputställning på Konsthall Mariehamn

Bakom varje verk finns ett varför – en berättelse om dess tillblivelse, vara och gestalt. Dessa berättelser är inte alltid självklara eller tydliga, istället kan de vara gömda bakom lager av plast, glasyr eller frotté och fjäder. Oavsett så bidrar de alla till den större kollektiva skildringen av vår samtid, och de kan få oss att förstå vilka samhälleliga frågeställningar som är viktiga, intressanta eller rent av negligerade.

Men väl på plats i mötet med betraktaren kanske verket förmedlar en annan berättelse. För att skildra handlar inte om en konstant existens, utan bygger istället på att låta betraktaren tolka och väva in det som är viktigt och relevant för dem. Tolkningar som bidrar till skiftande lager och skepnader hos verket – så låt oss börja på ett nytt kapitel av berättelsen.

Utställningens verk och berättelser har vuxit fram genom olika individers skiftande processer, ett arbete kantat av hög ambition, ibland motstånd och alltid tvivel. Den bakomliggande viljan att berätta har i samspel med material och tekniker kommit att forma idéer till verk som står på egna ben.

-Konsthall Mariehamn

Dessa deltar i utställningen: Alejandro Montero Bravo, Martha Brauer, Tobias Alm, Kristin Larsson, Petter Rohdiner, Andreas Frienholt, Petra Lilja, Åsa Jungnelius, Kakan Hermansson, Elin Wollin, Olof Marsja, Siri Carlén & Andreas Nobel & Maja Svensdotter.

Björnsonsgatan 167, Blackeberg SWEDEN

info(at)tobiasalm.com
+46(0)730518151